fredag 6 juni 2014

Pankofriterad kyckling med nudelsallad



600 gram kyckling lår filler
1 msk riven ingefära

Strimla kycklingen och låt marinera några minuter med ingefäran
Vetemjöl, äggvit och pankoströbröd
5-6 dl rapsolja till fritering

1 pkt äggnudlar
1 gurka strimlad, utan kärnhus
3-4 msk sweet chili
1-3 msk soja
1 tsk fisksås
Koka nudlarna och blanda med gurka, sweet chili, soja och fisksås.

2 isbergshuvuden
1 kruka koriander
Limeklyftor

Börja med att koka nudlarna och marinera kycklingen. Gör färdigt nudelsalladen innan du börjar fritera.
Hetta upp rapsoljan till 180 grader.
Salta fileerna, vänd i mjölet, sen äggvitan och sist i pankon. Fritera cirka 2-3 minuter beroende på storlek. Jag delade kycklinglårfileerna i typ två halvor, friterade i cirka 1, 5 minuter på varje sida. (dvs jag hade inte olja så de täckte hela fileerna)
Lägg de friterade fileerna på hushållspapper och låt oljan rinna av.

Bryt isbergsblad, lägg lite nudelsallad på, toppa med en friterad kyckling, koriander och lime.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar