söndag 14 februari 2016

Kycklingbollar med mozzarella

De här kycklingbollarna gillade hela familjen. Det blev 9 stora bollar. Tänkte att två var räcker ju, men mannen tog tre, så det blev inte två matlådor som jag hade räknat med till nästa dag. Bollarna var enkla att göra och gick snabbt. Ska experimentera med andra typer av kryddningar. Men citronsmaken blev framträdande och väldigt god, utan att vara för stark. Lite rosmarin eller salvia hade säkert varit fint till. Ska nog också testa att servera med min goda tomatsås. (koka ihop minitomater, vitlök, salt, muscovadosocker i 15 minuter). Nästa gång blir det dubbelsats, och ska nog testa att frysa in dessa också. 

800 gram kycklingfärs
1 dl panko ströbröd
2 vitlöksklyftor
1/2 rivet citronskal
Salt och peppar
2 finhackade schalottenlökar 
1 dl hackad persilja
1 uppvispat ägg
Blanda ihop och forma bollar något mindre än tennisbollar. Lägg på plåt.

1 dl tomatsås blandas med tre msk olivolja. Pensla på bollarna. Kör i ugnen i ca 225 grader i 15-20 minuter.

Ta ut - lägg på en skiva mozzarella - ställ in ca 10 minuter till. 


Servera med valfritt tillbehör. Vi tog bara lite frukt och grönt till. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar