söndag 12 juni 2016

Skål med bönor, färsk vitkål, hasselnötter, kycklingfärs och tahinidressing



Skålar med olika innehåll i är riktigt hett just nu. I USA "salad bowls". Salladsskål funkar inte lika bra på svenska... Fast just det här receptet innehåller både sallad och kål så varför inte...;)

 
Och det blir faktiskt godare att äta ur en skål. Just den här skålen hade kunnat vara lite djupare, men gott blev det. 

Kycklingfärs steks i citronolja med vitlök, citronskal, salt och massa svartpeppar.

Sötpotatis delas i kuber och körs 20 min i ugn med lite olja på. 

Svarta bönor, jordgubbar, färsk vitkål, spenat, körsbärstomater. Och sist rostade hasselnötter. 

Dressingen görs av ungefär lika delar tahini, citronsaft och lönnsirap. 

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar