torsdag 3 september 2009

Gäddtimbal/ Pike terrin



Det här receptet skulle jag haft i somras när Georg fångade oss en gädda.

Vi gjorde visserligen något liknande. Men istället för att hålla på med vattenbad gjorde vi en lite fastare gäddfärs som vi sedan stekte till små minibiffar. Mycket gott. Men det är mycket ben i gädda och lång tid i mixer rekommenderas. Jag plockade även ut en del ben för hand. Men det var värt besväret!

300 gr Gäddfilé /filé of pike
3 eggs
2 egg yolks/ gulor
4 dl whipping cream/ vispgrädde
salt and pepper.

Grind up the pike. ( I dont have a grinder, I put it in the mixer for a long time...) put in foodprocessor (hushållsassistent/mixer) put in the eggs and the cream and season to taste. Pour into small ovenproof portionholders. Put in waterbath in oven till its done... in medium hot oven. Or do as I did this summer, skip a bit of the eggs and cream to make a firmer "dough" and fry tablespoon size "burgers" instead. Have as fingerfood. serve with some lemonslices.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar