Det här härliga receptet hittade jag i Tara. Underbart god kaka, kan göras i förväg. Och jag gillar när man serverar den lite kall...
Kladdig chokladpepparkaka
Cirka 8 bitar
Den här lättbakade kladdkakan får fin smak av pepparkakskryddor. Kakan kan bakas i god tid och ¬frysas.
2 dl sötmandel
200 g smör
3 dl råsocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 msk pepparkakskryddor
3 ägg
3 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
2. Skålla och skala mandeln och rosta i en torr panna.
3. Smält smöret. Ta från värmen och vispa ner socker, kakao, vaniljsocker och pepparkakskryddor.
4. Vispa ner ett ägg i taget och sist mjölet som blandats med mandeln.
5. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna.
Lingongrädde
6–8 portioner
3 dl vispgrädde
1 dl rårörda lingon
1 dl tinade lingon
1. Vispa grädden till ett mjukt skum. Blanda i sylt och bär och vispa så att bären fördelas jämnt i grädden.
På denna blogg lägger jag, Annika, upp mina favoritrecept. Här kan du hitta/ read about kul mat, annorlunda recept, different and good food, fantastiska recept, god mat, och en del blir på Svengelska, eftersom jag ofta letar recept i USA. Det är egna/own or översatta/ translated recept från the world. Jag gillar enkla recept och förutsätter att man har lite grundläggande kunskaper om matlagning eftersom jag inte alltid skriver ut exakt hur man ska göra.
tisdag 15 december 2009
Kladdig chokladpepparkaka
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar