tisdag 15 december 2009

Kladdig chokladpepparkaka

Det här härliga receptet hittade jag i Tara. Underbart god kaka, kan göras i förväg. Och jag gillar när man serverar den lite kall...

Kladdig chokladpepparkaka
Cirka 8 bitar
Den här lättbakade kladdkakan får fin smak av pepparkakskryddor. Kakan kan bakas i god tid och ¬frysas.

2 dl sötmandel
200 g smör
3 dl råsocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 msk pepparkakskryddor
3 ägg
3 dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
2. Skålla och skala mandeln och rosta i en torr panna.
3. Smält smöret. Ta från värmen och vispa ner socker, kakao, vaniljsocker och pepparkakskryddor.
4. Vispa ner ett ägg i taget och sist mjölet som blandats med mandeln.
5. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna.

Lingongrädde
6–8 portioner
3 dl vispgrädde
1 dl rårörda lingon
1 dl tinade lingon

1. Vispa grädden till ett mjukt skum. Blanda i sylt och bär och vispa så att bären fördelas jämnt i grädden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar