onsdag 28 april 2010

Getost och Svartpepparmuffins







2 cups vetemjöl (flour)
2 tsk bakpulver(bakingpowder)
1 tsk socker(sugar)
½ tsk bikarbonat(bakingsoda)
½ tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar(blackpepper)fast jag brukar använda grovmalen och mycket mer...
¼ cup kallt smör (half a stick)
1 st ca 7 cm bred getost(chevré)eller mer. Använd hälften i degen
¾ cup Filmjölk

Jag brukar köra ner alla torra ingredienser i min matberedare, därefter kör jag i det kalla smöret och getosten. Sist har jag i filmjölken. det brukar bli en deg i matberedaren som är fast och rullar ut med sidorna, så sen är det bara att ta upp den och rulla till den lite. Skiva lagom stora bitar ca 2-3 cm som jag sedan lägger i muffinsformar. Sedan brukar jag även sticka ner en liten hel bit chevre i degen innan jag gräddar.

I ugnen på 225 grader i ca 14 minuter.

Man kan förbereda dessa och sedan förvara i kylskåpet till det är dags att grädda dem. Jag gör dem ofta som tillbehör till en middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar