måndag 2 augusti 2010

Två sorters nässelsoppa

2 liter späda nässlor
1 liter grönsaksbuljong
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1/2 dl finklippt gräslök
1 dl knaperstekt fläsk
1 hårdkokt ägg

sjud nässlorna i 10 minuter i lite av buljongen. Hacka dem fint eller kör i mixer. koka upp resterande buljong med de mixade nässlorna, blanda smöret med mjölet och red soppan. tillsätt gräslöken och fläsket. Servera med ägghalva.

Vårsoppa med nässlor

100 gr rökt fläsk eller skinka
2-3 potatisar
3 mindre morötter
1 purjolök
1 msk smör eller margarin
1 liter grönsaksbuljong
200 gram förvällda nässlor.

fräs fläsk och grönsaker i gryta. häll på buljong, koka tills klart, rör i nässlorna och låt koka ytterligare nån minut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar