tisdag 10 maj 2011

Sallad med tortelloni och rostade grönsaker

Färsk pasta, tortelloni
använd gärna hälften spenat/ricottafyllning och hälften 3 sorters ost
Koka gärna en halv minut kortare än det står på förpackningen. Kyl genast i kallt vatten.

Örtolja till pastan
cirka 7 dl olja
flingsalt och svartpeppar
spenat, rucola och basilika - typ en kruka/ påse av varje.
Kör spenat, rucola och basilika i mixer med lite olja till att börja med så att bladen finfördelas. häll sedan i resten av oljan tillsammans med flingsalt och svartpeppar.

Rostade grönsaker
champinjoner
paprika
morötter
palsternacka

Dela i lagom stora bitar, långpanna, ugn 250 grader, strö lite farinsocker över innan för fin färg i ugnen, kör cirka 10 minuter eller tills grönsakerna fått lite färg.

Blandsallad (köp färdiga påsar eller blanda själv, spenat, rosé, lollo rosso, rucola med mera)
flingsalt
svartpeppar
parmesan
rostade valnötter

Dressing
mangovinäger, honung och citronolja

Till slut
Grönsakerna och dressingarna kan göras i dagen innan. Tortellonin ska gärna ligga i örtoljan ett dygn. När det är dags för servering ta ett stort fat, blanda sallad med tortelloni och rostade grönsakerna, riv parmesan och strö rostade valnötter över. Ringla till sist dressingen över hela alltet.

Den här salladen passar bra på en buffé

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar