torsdag 4 oktober 2012

Matvetesallad med nötter, bluecheese och druvor

Här är min favorit all Times. Enkel, går att förbereda, äta ljummen eller kall, med eller utan kött. Måtten är ungefärliga. Smaka av!

1paket matvete
1 dl citronolja
1/2 dl mangovinäger
1/2 dl flytande honung ( kan uteslutas)
1/2 dl fransk senap ( kan uteslutas)
Matberedning kokas, därefter rörs dressingen ner i matveten som får dra åt sig. Jag brukar ofta börja med detta och sen får det stå med lock på medan jag förbereder resten för att blanda den ljummen med grönsakerna innan servering. Men det går även att spara och servera kall.

Grönsakerna och övriga ingredienser
1 pkt kvibille gräddädel (mild och smakrik)
1 påse hasselnötter som rostas i ugn ( supergott, använd en fuktig handduk för att få bort skalen)
Små röda kärnfria druvor
Sugarsnaps eller sockerärtor
En stor finstrimlad purjolök
Massa champinjoner( gärna små vita fina, delade i två eller fyra)

Det är grunden, addera gärna andra grönsaker tex morötter i julienneform, gurka med kärnorna urtagna eller blanda med några fina salladssorter, då går det dock ej att spara salladen.

Mums

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar