onsdag 20 juli 2011

Pannacottatårta med hallon och jordgubbar
















Det här var allt som blev kvar av den här goda tårtan efter middagen. Hann precis plåta den innan även denna bit försvann....
Enkel att göra, men behöver tre timmar i kylen!

Använd en pajform med löstagbar kant eller botten.

Tårtbotten
10 digestivekex
1 dl kokosflingor ( kan man skippa ta ett par extra digestive istället)
75 gram smält smör

kör i mixer och tryck ut i botten på formen, ställ i kylen medan du gör resten

Fyllning
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 gram hallon och jordgubbar
200 gram filadelfia creamcheese

Färska bär till garnering

1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten
2.Häll grädde och socker i en kastrull och värm tills sockret löst upp sig
3. Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden
4. Låt mixen svalna något
5. Mixa bären till pure
6. Vispa ihop grädden, puren och filadelfiaosten
7. Häll i formen och låt stå minst tre timmar i kylen

Garnera med färska bär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar