6 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk marsánpulver
3-4 dl vispgrädde
250 gr blåbär
värm ugnen till 175 grader
lägg ett smort bakplåtspapper på en plåt
Vispa äggvitorna till hårt skum, rör ner sockret lite i taget, tillsätt försiktigt marsanpulvret.
bred smeten på plåten, lämna ca 5 cm runt om då den flyter ut . grädda i 25-30 minuter.
stjälp upp marängen på ett rent bakplåtspapper och låt svalna något, dra försiktig bort pappret det gräddats på.
vispa grädden och bre över marängen. strö över blåbär, eller hallon, eller annat bär, rulla ihop hårt från långsidan med hjälp av bakplåtspappret. ta bort pappret och lägg rulltårtan i folie och låt den sedan ligga minst 3 timmar i frysen. ta ut en stund innan servering och skär i skivor.
Fantastiskt god....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar