söndag 28 september 2014

Marmelad på blå druvor med lime, citron, vanilj och kanel


ca 400 gram druvor
1 äpple
1/2 citron
1/2 lime
1 vaniljstång
1 kanelstång
4 dl  syltsocker

Mina små blå druvor från min egen vinranka, har stora kärnor, så dessa tog jag ut.  Blev mest blå skal kvar kändes det som, så jag slängde ner ett skalat och finskuret äpple i kastrullen också, efter att jag hade kört skalen supersnabbt i mixern. Hittade några gamla kanelstänger och vaniljstänger så jag slängde ner varsin av dessa också. Tog två skivor citron och två skivor lime, i småbitar, och resten juice från de halva frukterna.

Kokade i 10 minuter under lock. Därefter häll i syltsockret, koka under omrörning i ca 5 minuter.

Häll upp i glasburkar (som kan steriliseras enligt konstens alla regler... googla...)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar