Cirka 30 stycken.
5 dl vetemjöl
5 dl rågmjöl
1 pkt torrjäst
150 gram smör
5 dl mjölk
salt
1-2 msk grovmalen svartpeppar
Rör ihop de torra ingredienserna, tillsätt det smälta smöret och mjölken som värmts tillsammans till ca 45 grader. Låt vila under duk i 30 minuter. Därefter knåda. Dela i två, kavla ut en i taget.
Fyllning:
1 pkt cream cheese 200 gram
cirka 200 gram getost
1 burk med strimlade soltorkade tomater
1 påse med riven texmex ost
Mixa cream cheesen och getosten med cirka 1/3 av soltorkade tomaterna. Bre ut på de utkavlade degarna. Sprinkla lite riven ost över hela. Rulla ihop som kanelbullar. Skiva och lägg i bullformar.
Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Därefter pensla med vispat ägg, lägg på några bitar soltorkade tomater och lite riven ost på varje bulle. Grädda i 225 grader cirka 12 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar