När man bjuder lillebror och flickvän på vegetarisk middag får man tänka till lite.
Den här gången använde jag det som jag hade hemma. Och det blev superlyckat.
Blev två rätter, Auberginepizza och karamelliserad brysselkål med sötpotatis.
Skiva auberginen i 1 cm skivor. Salta och låt ligga 30 minuter på hushållspapper.
Torka av, ringla olivolja och oregano över. In i ugnen på ca 175 grader i 25 min.
Under tiden koka tomatsås på färska tomater!
3 vitlöksklyftor steks i olivolja. Häll på cirka halvliter tärnade tomater. 1 msk muscovadosocker. 1 tsk salt. Låt koka tills tjock.
På auberginen, lägg ett basilikablad, en klick tomatsås och strö över rikligt med mozzarella och parmesan. Gratinera i ugnen till osten smällt.
Brysselkål och sötpotatis. Stek, häll på lite vatten och låt koka tills vatten borta och de är mjuka. Addera muscovadosocker, hasselnötter och lite kvibille gräddädel. Argh, så himla gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar