fredag 31 juli 2015

Falafel "man tager vad man haver"

Mitt första försök att göra falafel blev inte helt fel. Eller, det blev till och med väldigt gott. Bra drag med chiliflakesen och svartpeppar. Och med så mycket persilja och mynta i trädgården behövde jag inte snåla. Men jag var lite försiktig med myntan så den inte skulle ta över. Smeten hade funkat som dip också! Falafeln blev lätt och fluffig, och enda problemet var egentligen att de lätt föll sönder, fast jag tycker inte det gör så mycket, ta upp dem med en stekspade och släng ner i ett Pitabröd, sen kan det få gå sönder så mycket de vill! 
2 askar/ kartonger kikärtor 
2 vitlöksklyftor
Lite citronsaft
2 msk olivolja
Mängder av persilja
Lite mynta
1/2 gul lök
Svartpeppar
Chiliflakes
Salt
inlagd koriander ( i glasburk)
1 ägg
Smaka av. 
Kör i mixer. Klicka ut på plåt. Kör 10-15 minuter i ugn, vänd på dem, platta till något och kör ytterligare 10-15 minuter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar