torsdag 30 juli 2015

Getost och rosmarinpizza med pinjenötter


Blixtar och dunder. Regnet öser ner. Passar bra att testa ett nytt recept till lunch att bjuda Susanne på. Getost, rosmarin och pinjenötter kan inte bli fel. Och det blev det inte heller. Supergod pizza.

Deg
4 dl mjöl
25 gram torrjäst
2 dl vatten 45 grader
1 tsk salt
2 msk olivolja
Låt jäsa 30 minuter. 
Baka ut på plåt - förgrädda ca 6 minuter innan du lägger på toppingen 

Topping
Rödlök tunt skuren 
Rosmarin färsk en handfull
Pinjenötter - så mycket du har råd med
Getost
3 msk olivolja
Parmesan
Svartpeppar - grovmalen. Rejält. Så det blir lite sting i pizzan. 

Och för den som vill. Ringla honung över.

Stek lök och rosmarin som hastigast. Lägg på alla ingredienser. Kör in i ugnen på 225 grader. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar