söndag 12 juli 2015

Grillbollar av köttfärs med bacon, mozzarella och gräddädel


Gott! Och kan förberedas i god tid inför grillning! 
Det här är ju lite bisarrt, men ändå så himla gott. Smart sätt att använda löken på, den hjälper till att hålla ihop bollarna. Och fyllningen tyckte jag blev super, men man kan säkert hitta på många andra varianter, använd fantasin! 

Skönt att man kan göra grillbollarna i förtid, i ugnen. Så blir det ett mycket kortare grillmoment av det. 

Köttfärs
Salt och valfria kryddor 

Stora gula lökar/ dela i hälften/ ta försiktigt loss de olika skikten och använd som stöd till bollarna. För att fylla bollarna, så ta en boll i handflatan och platta ut den, lägg i fyllningen och runda till den igen i handflatan. "Smeta" runt så ingen fyllning ramlar ur. 

Fyll bollarna med en mix av 
Champinjon
Gräddädel
Riven mozzarella

Dela löken och använd de yttre bitarna runt bollarna, linda därefter bollarna med minst två skivor bacon...

Kör i ugnen till 55 - 60 grader typ. Sen på med bbq-sås och lägg dem på grillen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar